NL / EN

Alexander Ullman

Eerste prijswinnaar 11de Liszt Concours

‘’Het waren de poëzie en de retoriek waarmee de ervaren Ullman het concours won’’ - Trouw

‘’Ullman raakt de muzikale kern van Liszt’’ – Trouw


Op 21 oktober 2017 won Alexander Ullman (1991, Verenigd Koninkrijk) de eerste prijs tijdens het 11de Internationaal Franz Liszt Pianoconcours in Utrecht. Hij ontving zijn prijs in de Grote Zaal van TivoliVredenburg, na zijn finale-optreden met het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Markus Stenz. De ochtend na zijn overwinning debuteerde Ullman al in Het Concertgebouw Amsterdam.

Als onderdeel van het Career Development Programme dat door het Liszt Concours wordt aangeboden wacht Ullman een uitgebreide concerttournee, waaronder concerten met het Korean Symphony Orchestra in het Seoul Arts Centre, het Rotterdams Philharmonisch Orkest in De Doelen in Rotterdam en de Norwegian Radio Symphony Orchestra in het Oslo Konserthus. Daarnaast wachten hem recitals in meer dan dertig landen waaronder China, Brazilië, Colombia, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika, de Baltische Staten, Indonesië, Noorwegen, Spanje, Duitsland, Frankrijk, België en Nederland.

Alexander studeerde achtereenvolgens aan de Purcell School, Curtis Institute of Music in Philadelphia en het Royal College of Music. Sinds 2014 word hij vertegenwoordigd door Young Classical Artists Trust (YCAT).

In het afgelopen jaar gaf Ullman concerten in Wigmore Hall, Perth Concert Hall, the Nottingham en SJE Arts International Piano Series. Hij debuteerde bij het Royal Philharmonic Orchestra en het Manchester Camerata. Daarnaast ging hij op tournee door Argentinië, Colombia en China en speelde hij op het Chopin Festival in Mallorca.

Alexander heeft concerten gegeven in Europa, Azië en de Verenigde Staten. Hoogtepunten zijn recitals bij Leipzig Gewandhaus, Festspiele Mecklenburg-Vorpommern, Louisiana Museum of Modern Art (Kopenhagen), Archive Nationales (Parijs), Auditorio de la Diputación de Alicante, Shanghai Oriental Arts Centre, Beijing NCPA en La Jolla Arts Festival (Californië). Hij werkte samen met het Dover Quartet en met cellist Michael Petrov.

Als solist heeft Alexander gespeeld met het Montréal Symphony Orchestra, het Philadelphia Orchesta, de New Jersey and Fort Worth Symphony Orchestras, Oxford Philharmonic, de Southbank Sinfonia, Orchestra Filarmonica Marchigiana, Cardiff Philharmonic en de Danubia and Budapest Radio Orchestras. Hij werd uitgezonden door BBC Radio 3, NPO Radio 4 , Radio France en MDR Classic. Tijdens zijn studies won Alexander verscheidende prijzen, waaronder de eerste prijs op het Liszt Concours in Boedapest (2011). Ullman volgde lessen bij William Fong, Leon Fleisher, Ignat Solzhenitsyn, Robert McDonald, Dmitri Alexeev, Ian Jones en Elisso Virsaladze.

Meer informatie: www.alexanderullman.com

Het Liszt Concours organiseert naast het concours ook Masterclasses en Concertseries.

Read more