NL / EN

Andrea Bonatta

Internationale Jury 

De Italiaan Andrea Bonatta kreeg zijn eerste pianolessen van zijn moeder, een begenadigd concertpianiste. Zijn muzikale ontwikkeling werd verder gevormd door onder anderen Nunzio Montanari, Nikita Magaloff, Paul Badura-Skoda en Wilhelm Kempff. Na het winnen van verschillende internationale concoursen, werd hij een veelgevraagd solist in alle werelddelen. Naast zijn jurylidmaatschap bij het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours, is hij onder andere jurylid geweest van het Internationaler Franz Liszt Klavierwettbewerb te Weimar, het Concorso Busoni te Bolzano en de A.N. Scriabin International Piano Competition in Moskou.

Ook is Andrea Bonatta een liefhebber van kamermuziek, en speelt hij vaak samen met  pianisten als Paul Badura-Skoda en Valentin Gheorghiu. Daarnaast is hij als schrijver actief. Zijn boek Johannes Brahms. His piano work ontving lovende kritieken.Tevens heeft hij een passie voor dirigeren en werkte hij samen met onder meer het  Shenzhen Symphony Orchestra, Orchestra del Teatro Olimpico di Vicenza en Suwon Philharmonic Orchestra.

Andrea Bonatta was pianodocent aan het Conservatorium van Bolzano, artistiek directeur van het Concorso Busoni te Bolzano en Vice-president van de World Federation of International Music Competitions. In 1999, 2002 en 2005 was hij al jurylid van het Liszt Concours. Tevens maakt hij deel uit van de Artistieke Adviescommissie. 

Het Liszt Concours organiseert naast het concours ook Masterclasses en Concertseries.

Read more