NL / EN

Claire Chevallier

Internationale Jury 
Pianiste Claire Chevallier (1969) is in heel Europa een veelgevraagde artieste voor solorecitals, kamermuziekconcerten en concerten met orkest. Zij is regelmatig internationaal in de prijzen gevallen en speelde in vele landen in Europa en Azië.

Chevallier studeerde piano aan de conservatoria van Nancy, Straatsburg en Parijs en vervolgde haar muzikale opleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Jean-Claude Vanden Eynden en Guy van Waas.

Door het volgen van een masterclass bij Jos van Immerseel raakte zij geïnteresseerd in de pianoforte. Inmiddels heeft Chevallier als musicus-onderzoeker een eigen verzameling van historische instrumenten, waarvan de oudste uit 1842 stamt. Zij brengt het unieke geluid van haar historische vleugels naar diverse podia, waarbij ze ook samenwerkingen aangaat met andere disciplines zoals dans (o.a. Rosas) en theater. 

Recent kwam de cd Franz Liszt Fever uit, waarop Chevallier werken van Liszt heeft opgenomen die zij speelt op haar Erard. 

Sinds 2004 geeft Chevallier les aan het Conservatorium van Brussel en geeft zij regelmatig gastcolleges over de geschiedenis en de techniek van de pianoforte. Zij is een graag gezien jurylid, o.a. bij het Festival Musiqua Antiqua in Brugge en in 2014 neemt zij voor het eerst bij het Liszt Concours achter de jurytafel plaats. 

Het Liszt Concours organiseert naast het concours ook Masterclasses en Concertseries.

Read more