NL / EN

Frederic Chiu

Internationale Selectiejury 

De Amerikaanse pianist Frederic Chiu is een veelgevraagd solist en docent. Als pianist nam hij meer dan twintig cd’s op, waaronder het complete piano-oeuvre van Prokofjev. Zijn cd met de zelden uitgevoerde pianosonates van Mendelssohn werd door het toonaangevende blad Stereo Review uitgeroepen tot ‘Record of the Year’.

Chiu staat regelmatig op de grote podia in de Verenigde Staten en daarbuiten. Onlangs maakte hij een tournee door Japan en China en was hij te gast bij het Gergiev Festival in Rotterdam. Met het BBC Scottish Symphony Orchestra, het Ests Nationaal Orkest en de Riverside Symphony New York voerde hij het zelden gespeelde Pianoconcert voor de Linkerhand van Prokofiev uit. Onlangs maakte hij een groot tournee met zijn goede vriend, de violist Joshua Bell, waarmee hij het Dubbelconcert van Mendelssohn uitvoerde.

Als pianodocent ontwikkelde hij de Deeper Piano Studies-methode, een holistische, bijna filosofische benadering van het pianospelen, die hij ook gebruikte in de Liszt Junioracademie in Utrecht in 2010. Hij gaf masterclasses aan onder meer de Juilliard School, Indiana University, de Manhattan School of Music en The Banff Centre.

In 2007 was Chiu lid van de Internationale Selectiejury van het 8ste Liszt Concours.

Het Liszt Concours organiseert naast het concours ook Masterclasses en Concertseries.

Read more