NL / EN

Leslie Howard

Internationale Jury 

Als pianist werd Leslie Howard gevormd in zijn geboorteland Australië en vervolgens in Italië en Engeland. Zijn brede repertoire omvat muziek uit de begintijd van de piano tot aan de twintigste eeuw. De muziek van Liszt neemt in dit repertoire een zeer belangrijke plaats in. Veertien jaar lang heeft hij gewerkt aan het opnemen van álle muziek van Liszt voor piano solo. Het resultaat hiervan zijn een kleine 100 cd’s, uitgebracht op het label Hyperion, met muziek die sinds Liszts leven niet meer is gespeeld. De perskritieken op deze krachtinspanning waren bijzonder positief.

Al jarenlang is Leslie Howard voorzitter van The Liszt Society. Ook is hij als componist actief. Als solist geeft hij concerten en recitals over de hele wereld en maakt hij deel uit van The London Beethoven Trio.

Howard maakt in 2014 voor de vierde keer zijn opwachting in de jury van het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours.
Tevens maakt hij deel uit van de Artistieke Adviescommissie. In o.a. China (2004), New York (2006), Utrecht (2007) en Moskou (2014) gaf hij voor het Liszt Concours een reeks masterclasses aan jonge studenten van vooraanstaande conservatoria ter voorbereiding op het Concours. 

Het Liszt Concours organiseert naast het concours ook Masterclasses en Concertseries.

Read more