NL / EN

Mengjie Han

Naam Mengjie Han
Prijs Derde Prijs
Nationaliteit Nederland
Geboortejaar 1989

 “Een moedige en nobele musicus die de hoogste muzikale bergen beklimt met grote vaardigheid en moed.” – uit het juryrapport

Op 8 november 2014 won Mengjie Han (Nederland, 1989) de Derde Prijs tijdens het 10de Internationaal Franz Liszt Pianoconcours in Utrecht. Hij ontving zijn prijs in de Grote Zaal van TivoliVredenburg, in aanwezigheid van Hare Majesteit Koningin Máxima. Tijdens de Finale speelde Han met het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. James Gaffigan Liszts Totentanz. De kranten noemden zijn uitvoering “imponerend” (NRC Handelsblad), “hemelbestormend” (de Volkskrant), “electrificerend” (Trouw) en “weergaloos” (De Telegraaf).

Mengjie Han mocht tevens de Capgemini Publieksprijs in ontvangst nemen. Het was voor het eerst dat het publiek in de zaal bij de beide Finales én de vele volgers over de hele wereld via de speciale Liszt Competition App konden stemmen voor deze prijs.

Han is de eerste Nederlandse Prijswinnaar van het Liszt Concours sinds negen jaar. Als Prijswinnaar wacht hem een uitgebreide concerttournee die hem over de hele wereld zal voeren.

Samen met de Duitse violiste Lea Hausmann en de Britse cellist Samuel Shepherd vormt Mengjie Han het Amatis Piano Trio. Zij zijn al te zien geweest op grote festivals zoals het Aurora Chamber Music Festival, Trondheim International Chamber Music Festival en het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht. Het Amatis Trio won in 2013 de Publieksprijs op Grachtenfestival Amsterdam, in 2015 de eerste prijs op de International Parkhouse Award Chamber Music Competition en voor seizoen 2015/16 werden zij geselecteerd als Dutch Classical talent. Amatis Piano Trio behoort sinds 2015 tot de European Chamber Music Academy.

Mengjie Han volgde zijn piano-opleiding aan het Conservatorium Den Haag bij Marlies van Gent, en bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij volgde masterclasses bij Paul Komen, Rian de Waal, Boris Petrushansky, Jacques Rouvier, Leslie Howard en Dmitri Bashkirov. Hij won eerste prijzen van het Steinway Pianoconcours, het Prinses Christina Concours en de International Piano Contest Maria Campina in Portugal. Mengjie treedt regelmatig op in binnen- en buitenland. Als prijswinnaar gaf hij concerten in Griekenland, Zuid-Afrika, Tunesië, de Verenigde Staten en Canada. 

www.mengjiehan.com


Internationaal Franz Liszt Pianoconcours 2017

08-09
oktober

Halve finales I

More info

11-12
oktober

Halve-Finales II

More info

14-15
oktober

Halve finales III

More info

18
oktober

Finale Solo

More info

21
oktober

Finale gala-avond
met het Radio Filharmonisch Orkest

More info

22
oktober

Prijswinnaarsconcert
in Concertgebouw Amsterdam

More info

Het Liszt Concours organiseert naast het concours ook Masterclasses en Concertseries.

Read more