NL / EN

Minsoo Hong

Tweede prijswinnaar 11de Liszt Concours

 ‘’Minsoo Hong trok de aandacht met zijn muzikaal doordachte en technisch solide spel’’ - Trouw


Op 21 oktober 2017 won Minsoo Hong (1993, Zuid-Korea) de tweede prijs tijdens het 11de Internationaal Franz Liszt Pianoconcours in Utrecht. Hij ontving de prijs in de Grote Zaal van TivoliVredeburg, na zijn finale-optreden met het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Markus Stenz.

Als onderdeel van het Career Development Programme dat door het Liszt Concours wordt aangeboden wacht Minsoo een uitgebreide concerttournee als solist, waaronder concerten met het Korean Symphony Orchestra in het Seoul Arts Centre. Daarnaast wachten hem recitals in landen over de hele wereld, waaronder Brazilië, de Verenigde Staten, Noorwegen, Duitsland en Nederland.

Hong werd geboren in 1993 in Busan, Zuid-Korea. Hij studeerde aan de Korean National University of Arts bij Daejin Kim en studeert momenteel aan de Hochschule für Musik bij A. Perl.

Minsoo heeft concerten gegeven in China, Frankrijk, Duitsland, Israël, Italië, Japan, Marokko, de Verenigde Staten en Zwitserland. Hoogtepunten zijn concerten met het Seoul Symphony Orchestra, Busan Symphony Orchestra en Bucheon Symphony Orchestra, het Moroccan Philharmonic Orchestra en het Shanghai Philharmonic Orchestra, en concerten in Salle Cortot in Parijs.

Hong won verschillende prijzen waaronder twee keer een vierde prijs op de Busoni International Piano Competition (2011 and 2015).Het Liszt Concours organiseert naast het concours ook Masterclasses en Concertseries.

Read more