NL / EN

Paul Komen

Internationale Selectiejury
Paul Komen studeerde piano bij Jan Wijn aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, waar hij cum laude afstudeerde. Hij vervolgde zijn studie in onder andere Hannover, New York en Bloomington.

In 1989 maakte hij zijn debuut in de VS met recitals in Carnegie Hall in New York en in de National Gallery in Washington. Van Paul Komen verschenen cd’s met werken van onder meer Mompou, Skrjabin, Beethoven, Schubert, Schumann, Brahms en Chopin. Voor een van deze cd’s ontving hij in 1994 een Edison.

Paul Komen is verbonden als hoofdvakdocent piano en docent kamermuziek aan het Prins Claus Conservatorium en gaf les aan onder andere Nino Gvetadze en Olga Kozlova, beiden laureaten van het Liszt Concours. Tevens is hij artistiek leider van het Peter de Grote Festival in Groningen.

De afgelopen jaren heeft Paul Komen zich naast de moderne vleugel ook toegelegd op het spelen op historische instrumenten, hetgeen leidde tot talloze concerten op internationale festivals. Naast zijn solo optredens geeft Paul Komen veel kamermuziekconcerten en vormt hij een pianoduo met de Georgische pianiste Nata Tsvereli.

Het Liszt Concours organiseert naast het concours ook Masterclasses en Concertseries.

Read more