NL / EN

Peter Klimo

Naam Peter Klimo
Prijs Tweede Prijs
Nationaliteit Verenigde Staten
Geboortejaar 1990

 “Een speler met grote warmte en affectie die duidelijk in diep emotioneel contact met de muziek staat.” – uit het juryrapport

Op 8 november 2014 won Peter Klimo (Verenigde Staten, 1990) de Tweede Prijs tijdens het 10de Internationaal Franz Liszt Pianoconcours in Utrecht. Hij ontving zijn prijs in de Grote Zaal van TivoliVredenburg, in aanwezigheid van Hare Majesteit Koningin Máxima. Op de slotavond speelde hij samen met het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. James Gaffigan Liszts Concerto No. 1 in Es.

Als Prijswinnaar van het Liszt Concours wacht Klimo een uitgebreide concerttournee die hem de hele wereld over zal voeren. De ochtend na de Finale debuteerde hij al in een volgepakte Spiegelzaal van het Concertgebouw in Amsterdam.

Peter Klimo studeerde bij Nelita True aan Eastman School of Music in New York en aan Yale School of Music in New Haven. Momenteel vervolgt hij zijn opleiding bij Tamás Ungár aan Texas Christian University. Behalve in recitals treedt Peter Klimo op als liedbegeleider en met kamermuziekensembles. Zijn optreden tijdens een masterclass van Graham Johnson stelde hem in staat privélessen liedbegeleiding en kamermuziek te volgens bij Jean Barr. In 2011 won hij de Eastman Piano Concerto Competition en een jaar later de tweede prijs voor pianisten-begeleiders van de Jessie Kneisel Lieder Competition, die jaarlijks op Eastman wordt gehouden. Hij trad op in zalen als Kennedy Center, Washington, en tijdens festivals als het Dakota Sky International Piano Festival.

Als Prijswinnaar van het Liszt Concours werkt Klimo samen met gerenommeerde orkesten zoals het St. Petersburg State Academic Capella Symphony Orchestra en het Belenus Quartett (winnaar Franz Schubert und die Musik der Moderne Competition). De tournee omvat onder andere de Verenigde Staten, Rusland, Brazilië, Zuid-Korea, Litouwen, Hongarije, Oostenrijk en Nederland.

www.peterklimo.com

Internationaal Franz Liszt Pianoconcours 2017

08-09
oktober

Halve finales I

More info

11-12
oktober

Halve-Finales II

More info

14-15
oktober

Halve finales III

More info

18
oktober

Finale Solo

More info

21
oktober

Finale gala-avond
met het Radio Filharmonisch Orkest

More info

22
oktober

Prijswinnaarsconcert
in Concertgebouw Amsterdam

More info

Het Liszt Concours organiseert naast het concours ook Masterclasses en Concertseries.

Read more