NL / EN

Prijswinnaars bekend!

De Internationale Jury van het Liszt Concours heeft bekend gemaakt welke drie deelnemers door zijn naar de Finales. Mariam Batsashvili (1993, Georgië), Mengjie Han (1989, Nederland) en Peter Klimo (1990, Verenigde Staten) strijden op 6 en 8 november, in TivoliVredenburg, om de prijzen. Voor de eerste keer sinds negen jaar is er een Nederlander door naar de Finale.

De Internationale Persjury kende de Prijs van de Muziekkritiek - voor de beste vertolking van het recital-programma tijdens de Halve Finale - toe aan Mariam Batsashvili. In deze jury hebben muziekjournalisten uit China, Korea, Duitsland, de Verenigde Staten en Nederland zitting.

Joop Daalmeijer, voorzitter van de Internationale Jury van het 10de Liszt Concours, sprak van een uitzonderlijk hoog bij alle Halvefinalisten.

Het programma van de Finales is als volgt:

Finale Solo-avond, 6 november

Mariam Batsashvili
Die Lorelei, S532 (tweede versie)
Sonate in b, S178

Mengjie Han
Die Lorelei, S532 (tweede versie)
Sonate in b, S178

Peter Klimo
Ave maris stella, S506
Sonate in b, S178


Finale Gala-avond met het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. James Gaffigan, 8 november

Mariam Batsashvili
Concerto no. 1 in Es, S124

Mengjie Han
Totentanz – Paraphrase über “Dies iræ”, S126ii

Peter Klimo
Concerto no. 1 in Es, S124

Op de Finale Gala-avond op zaterdag 8 november maakt de Internationale Jury de prijzen bekend. Ook wordt op 8 november de Capgemini Publieksprijs bekendgemaakt. Hare Majesteit Koningin Máxima woont de Finale Gala-avond bij.