NL / EN

Directeur Quinten Peelen vertrekt bij Liszt Concours

Directeur Quinten Peelen (43) verlaat per 1 maart a.s. het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours. Hij wordt vanaf dat moment directeur van de K.F. Hein Stichting en blijft daarmee in Utrecht.

Peelen gaf zestien jaar leiding aan de organisatie en wist het Liszt Concours nationaal en internationaal stevig op de kaart te zetten, met masterclasses en selectieronden wereldwijd en een imposant Career Development Programme voor de Prijswinnaars.

Een jaar geleden vond de 10de editie van de driejaarlijkse muziekwedstrijd plaats in TivoliVredenburg. Mariam Batsashvili, Peter Klimo en Mengjie Han wonnen toen, in het bijzijn van H.M. Koningin Máxima, respectievelijk de Eerste, Tweede en Derde Prijs. Als onderdeel van hun prijzen geven zij concerten in niet minder dan dertig landen. Als directeur stond Peelen aan de wieg van de internationaal tournee voor de Prijswinnaars.

Quinten Peelen: “Ik heb hier altijd met zeer veel plezier gewerkt en vooral ook samengewerkt; het was letterlijk en figuurlijk een wereldbaan. Het is een grote verantwoordelijkheid maar tegelijkertijd ook een geweldig voorrecht om zo intensief betrokken te zijn bij jonge topmusici aan de start van hun carrière. Natuurlijk vertrek ik hier met pijn in het hart maar ook met een goed gevoel: ik ben trots op wat ik heb mogen opbouwen en ook op het superteam dat er nu zit. Ik dank al mijn collega’s en ook mijn bestuur voor een geweldige tijd.”

Bestuursvoorzitter Martijn Sanders: “Van de zestien jaar dat Quinten Peelen bij het Liszt Concours heeft gewerkt heb ik ruim de helft in mijn rol als bestuursvoorzitter meegemaakt. In die periode ben ik onder de indruk geraakt van zijn vele kwaliteiten waarvan ik noem: creativiteit, loyaliteit, inventiviteit, diplomatie, en dan is de lijst zeker nog niet volledig. Het bestuur is Quinten dankbaar en wenst hem een succesvolle toekomst.”

Over Quinten Peelen
Quinten Peelen (1972) is sinds 1997 werkzaam bij het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours, eerst als chef de bureau en vanaf 1999 als directeur. Naast zijn werk voor het concours is hij onder meer adviseur bij de Raad voor Cultuur (internationaal cultuurbeleid) en muziekadviseur van het Erasmus Huis in Jakarta. In 2010 kreeg hij als eerste Nederlander een beurs in het kader van het prestigieuze Cultural Leadership International-programma van de British Council. De afgelopen jaren was Peelen o.a. Vice-President van de World Federation of International Music Competitions in Genève, bestuursvoorzitter van theatergezelschap Schweigman& en lid van het Utrechts Comité 4 mei-herdenking.