Eenmalige donatie

Eenmalige donatie

Het Liszt Concours ondersteunt al 35 jaar pianotalent. Met een eenmalige donatie waarborgt u de toekomst en talentontwikkeling van jonge pianisten. Uw steun is essentieel om onze inspanningen te blijven verrichten om talent een podium te bieden, om uiteindelijk duizenden muziekliefhebbers over de hele wereld te laten genieten van hun uitvoeringen. Wij zijn u zeer dankbaar indien u het Liszt Concours wilt ondersteunen, elke gift is welkom. 

Doneer nu.

Schenking fiscaal aantrekkelijk
Onze stichting is door de Belastingdienst aangemerkt als culturele ANBI. Voordeel is dat uw schenkingen aan onze stichting fiscaal aftrekbaar zijn. Het door u geschonken bedrag komt voor 125% in aanmerking voor giftenaftrek van de inkomstenbelasting. Schenkt u bijvoorbeeld €1.000, dan kunt u €1.250 in aftrek brengen. Het maakt hierbij niet uit of u een gewone gift doet of een periodieke gift.

 

HET WIDMUNG PROGRAMMA

Het driejaarlijkse Liszt Concours is een springplank naar een internationale carrière. Succes wordt echter niet bereikt over één nacht ijs. De drie Prijswinnaars worden daarom voor een periode van drie jaar intensief gecoached en begeleid, het zogenaamd Career Development Programme. Belangrijkste onderdeel daarvan zijn ruim 300 concerten in meer dan 30 landen, maar ook cd opnames en promotiematerialen als een website en professioneel fotomateriaal. Sinds 2017 ondersteunt de Gemeente Utrecht het Liszt Concours enkel nog in het concoursjaar. Hierdoor dreigt nu de voortzetting van het Career Development Programme in de tussenjaren in gevaar te komen. Uw ondersteuning is dus nodig.
 

In de voetsporen van Franz Liszt

Franz Liszt zelf stond bekend als een vrijgevig patroon. Zo gaf hij financiële ondersteuning aan jong talent (waaronder Richard Wagner), droeg hij bij aan de realisatie van grote festiviteiten (zoals de eerste editie van het Beethovenfest in Bonn) en opleidingsinstituten (waaronder de conservatoria in Boedapest en Geneve) en organiseerde hij eigenhandig benefietvoorstellingen voor de watersnoodramp in Boedapest.
Uw donatie aan het Widmung programma zal volledig gewijd worden aan de realisatie van het Career Development Programme. Zo levert u een belangrijke bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de winnaars zodat zij de volgende stap in hun carrière kunnen zetten.

Widmung (toewijding) ontleent zijn naam aan een lied van Robert Schumann uit zijn bundel ‘Myrthen’ (1840), waarvan Franz Liszt een piano transcriptie maakte als eerbetoon aan Schumann. Liszts transcriptie is één van zijn bekendste werken en met regelmaat te horen tijdens het Liszt Concours.

In ruil voor uw ondersteuning zorgen wij ervoor dat u direct betrokken bent bij dit ontwikkelingstraject. Zo ontvangt u tweemaal per jaar een gedrukte nieuwsbrief, jaarlijks een cd met exclusieve concert-opnames van laureaten van over
de gehele wereld en een persoonlijke bericht van de recente winnaars. Afhankelijk van de hoogte van uw gift krijgt u daarnaast de mogelijkheid om besloten concerten bij te wonen, of een huiskamerconcert bij u thuis te organiseren.

MAECENAS € 2.000 per jaar *
• Gedrukte nieuwsbrief (2x per jaar)
• Exclusieve vrienden cd (1x per jaar)
• Voorrang bij kaartverkoop
• 2 kaarten voor besloten laureatenconcert
(1x per jaar)
• Vermelding in programmaboek / website
• Exclusief privéconcert van de concourswinnaar bij u thuis of op een andere locatie naar keuze (1x per concourscyclus)

DONATEUR € 1.000 per jaar *
• Gedrukte nieuwsbrief (2x per jaar)
• Exclusieve vrienden cd (1x per jaar)
• Voorrang bij kaartverkoop
• 2 kaarten voor besloten laureatenconcert (1x per jaar)
• Vermelding in programmaboek / website

VRIEND  € 250 per jaar *
• Gedrukte nieuwsbrief (2x per jaar)
• Exclusieve vrienden cd (1x per jaar)
• Voorrang bij kaartverkoop

Interesse of meer informatie?

Neem contact met ons op via info@liszt.nl of 030 69 66 144