NL / EN

Dina Ivanova

Derde prijswinnaar 11de Liszt Concours

 ‘’Publiekslievelinge Dina Ivanova gaf in haar solorecital een krachtige, magische en diabolische vertolking van de Totentanz’’ - Trouw


Op 21 oktober 2017 won Dina Ivanova (1994, Rusland) de derde prijs tijdens het 11de Internationaal Franz Liszt Pianoconcours in Utrecht. Ivanova mocht tevens de Capgemini Audience Award in ontvangst nemen. Zij ontving de prijzen in de Grote Zaal van TivoliVredeburg, na haar finale-optreden met het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Markus Stenz.

Als onderdeel van het Career Development Programme dat door het Liszt Concours wordt aangeboden wacht Ivanova een uitgebreide concerttournee als solist, waaronder concerten met het Korean Symphony Orchestra in het Seoul Arts Centre. Daarnaast wachten haar recitals in landen over de hele wereld, waaronder Brazilië, Ecuador, de Verenigde Staten, Rusland, Zuid-Afrika, Letland, Noorwegen, Duitsland en Nederland.

Dina werd geboren in 1994 in Ryazan, Rusland. Ze studeerde aan de Central Music School in Moskou, en studeert momenteel aan het Tchaikovsky Conservatorium in Moskou bij A. Mndoyants.

Ze heeft concerten gegeven in Duitsland, Hongarije, Cuba, Bulgarije, Letland, Denemarken, Noorwegen, Polen, de Verenigde Staten en Rusland. Hoogtepunten waren concerten met de Thüringer Philharmonie, het Israel Symphony Orchestra en het Gothenburg kwartet, concerten in het Liszt Huis in Weimar en Schloss Schillingsfürst.

Ivanova heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder een tweede prijs op het Liszt Concours in Weimar (2015), de eerste prijs op het Tel Hai Concours in Israël (2016) en de ‘Artist Recognition Award’ op het International Keyboard Festival in New York (2017).

Het Liszt Concours organiseert naast het concours ook Masterclasses en Concertseries.

Read more