NL / EN

Fumiko Eguchi

Internationale Jury 
Fumiko Eguchi is één van de bekendste pianodocenten en -pedagogen van Japan. Zij begon haar studie bij Susumu Nagai en Jun Date aan de Toho School of Music in Tokio en vervolgde haar opleiding in Europa.

Eguchi trad veel op, zowel solo als met orkest, en is sinds 1988 de voorzitter van Yamaha Masterclass. Zij is internationaal een graaggeziene gast bij masterclasses en lezingen. Net als het Liszt Concours heeft zij de ontwikkeling van jong talent hoog in het vaandel staan.  

Sinds 2010 is Eguchi verbonden aan de Ishikawa Music Academy en de Internationale Piano Academie van Azië. Eén van haar studenten is Masataka Goto, die in 2011 het Liszt Concours won. 

Op dit moment is Eguchi onder andere hoofd van de piano-afdeling van de Showa University of Music, directeur van de Showa Music and Ballet Studio, directeur van het Music Research Centre en hoofddocent aan de Piano Art Academy. Zij zit tevens in het bestuur van de associatie van Pianodocenten in Japan en het Internationale Chopin Concours in Azië.

Het Liszt Concours organiseert naast het concours ook Masterclasses en Concertseries.

Read more